Sct. Jørgens højskoleaften - Opbrudskultur. Et signalement af Danmark under hastig forandring

Torsdag d. 26. januar 2023, kl. 19:30
Sct. Jørgens Kirke, Kirkebakken, 6200 Aabenraa

Velkommen til Sct Jørgens Højskoleforening. Denne aften byder vi velkommen til:

Mads Rykind-Eriksen

Forstander Rødding Højskole

“Foredraget handler om de kolossale forandringer Danmark har gennemgået de sidste 200 år, baggrunden herfor og hvad det betyder for vores hverdag.

Traditioner, normer og værdier er ikke længere de samme. Unge har i dag flere valgmuligheder end nogensinde tidligere og sammenhængskraften i vores samfund er kommet under pres, vores opfattelse af nationalstaten er under forandring og familiestrukturen ændres radikalt. Det er kun nogle af konsekvenserne af opbrudskulturen.

Foredraget forsøger at trække de lange linjer, så udviklingen og dens kon- sekvenser bliver lettere at se.

Foredraget lægger op til debat, hvor det er nærliggende både at komme ind på, hvilken rolle højskolerne kan spille i forhold til det kulturelle op- brud, men også at inddrage tilhørernes egne erfaringer omkring den op- brudskultur, som vi alle er påvirket af.”

Praktiske oplysninger

Møderne finder sted i Havsteenstuen og kirken, Kirkebakken 21, og er åbne for alle. Kaffen ved møderne er gratis for medlemmer af højskoleforeningen. Ikke-medlemmer betaler kr. 25,- for kaffe/ kage pr. møde

Det er muligt at rekvirere taxa på samme vilkår som kirkebilen. Dantaxi skal have besked senest kl. 12 samme dag, som mødet finder sted, på telefonnr.: 48 48 48 48

Medlemskab Medlemskab af foreningen koster 175 kr. for et helt højskoleår, der går fra august til august. For medlemsskab kontakt: Kirsten Meisner, tlf.: 23 95 79 94