Tirsdag d. 5. november 2019, kl. 19:00

Frem til 1920 var den lutherske landskirke Sønderjyllands kirke. Den havde sin egen kirkeforfatning med synoder og lokalstyre længe før menighedsrådene i Danmark. Biskop var gennem mange år Th. Kaftan. Han var begyndt sin præstegerning i Aabenraa og stod for en reformvenlig kurs, kirkens ret til at være sig selv, hævet over den nationale propaganda, med plads til både tyske og danske og plads til bevægelser for mission, diakoni og ungdomsarbejde. Mest markant blev Indre Mission, ledet af præsten Hans Tonnesen i Hoptrup.
Foredragsholderens familie er vokset ud af disse åndelige bevægelser. Foredraget vil tegne billedet af en kirke, som ikke stod udbrændt og magtesløs i året 1920, selvom den var drænet for mange unge kræfter. 1920 blev et befrielsens, men også et spændingens år.

Af hensyn til servering af kaffe og kage bedes om tilmelding på mail aabenraa@km.dk, tel. 74 62 17 80 eller via hjemmesiden: www.aabenraabyhist.dk

Carl Christian Jessen
Havsteenstuen, Sct. Jørgens Kirke