AFLYST! Kirkehøjskole: Det grænsedragende menneske og den grænseløse nåde – om Karl Ove Knausgårds roman "Min kamp"

Lørdag d. 30. januar 2021, kl. 10:00
Høje Kolstrup Kirke
Lektor David Bugge

Sjældent har en bog givet anledning til så heftig en debat som den norske forfatter Karl Ove Knausgårds storværk Min kamp. Romanen beretter om Knausgårds eget hverdagsliv fra hans tidlige barndom med en streng far og en kærlig, fraværende mor og op til hans voksentilværelse som digter og familiefar i Sverige. Og langt uden for hjemlandets grænser har det rejst spørgsmålet om det berettigede i – ved navns nævnelse – at lade ens nærmeste optræde i litteraturen.

Men bogen er meget mere end det. Ikke mindst er den et originalt forsøg på at indkredse menneskets evindelige hang til grænser og – i modsætning hertil – den grænsesprængende og altomfattende guddommelige nåde.

Foredraget bliver holdt i en let tilgængelig form og forudsætter ikke, at man har læst Knausgård.

Tilmelding, der er nødvendig foretages senest torsdagen forinden til: Jens Kvist pr. telefon: 24 43 03 46 / 74 62 49 16.