Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Sct. Jørgens Kirkes Pigekor

Sct. Jørgens Kirkes Pigekor dirigeres af organist Mogens Fangel Damm og  består af 18 dygtige piger i alderen 12-19 år, der kommer fra Aabenraa og omegn.  

En gang om ugen mødes pigerne til korprøve, og her er hovedformålet gennem musikken at udvikle deres sangglæde, musikalitet og sans for samarbejde.

Korets vigtigste opgave er at medvirke ved gudstjeneste i Sct. Jørgens kirke hver søndag. Derudover synger koret koncerter både lokalt, og rundt om i landet. Derigennem styrkes det sociale sammenhold, og korets kvalitet bliver højnet til gavn for det daglige arbejde.

Vigtigt for koret er det at bevare den danske salme-, sang- og musiktradition for med denne som basis at gå på opdagelse i mange andre musikalske former.  

Koret har rejst mange gange, og har desuden lavet flere af DR’s TV-udsendelser ”Før søndagen”.

Senest, i år foråret 2009 medvirkede koret sammen med sognepræst, Annette Vinter Hedensted ved fire TV-gudstjener i DR-kirken.  

Korforskole

Korforskolen er for piger i alderen 4.-6. klasse, og det kræver ingen forkundskaber at blive optaget i forskolen. Her udvikles pigernes musikalske talent, og de lærer at bruge stemmen, læse noder og indgå i et musikalsk fællesskab. Koret er et selvstændigt kor, som også synger koncerter og medvirker ved enkelte gudstjenester i løbet af året. Efter ca. 2 år i forskolen er det naturligt at søge optagelse i ”det store” kor.  

Koret holder optagelsesprøve i starten af skoleåret.
 

Ønsker du:

- at tilmelde dig til optagelsesprøve…
- at booke en koncert med koret…
- yderligere information…  
…er du velkommen til at kontakte korleder:
Mogens Fangel Damm
Tlf. 22 12 05 93
E-mail: mfd@km.dk.   

Alle er velkomne til at søge, både til koret og til forskolen.

CD Udgivelser:

2011: "A ceremony of Carols". Jule CD'en kan købes for kr. 100,00 ved henvendelse til Aabenraa Kirkekontor, Næstmark 19 eller aabenraa.sogn@km.dk 

2001: "Nu blomstertiden kommer". CD'en kan købes for 100,00 kr. ved henvendelse til Aabenraa Kirkekontor aabenraa.sogn@km.dk

1999: "Vesper med Antifoner af Hildegard von Bingen". cd´en kan købes for 100,00 kr. ved henvendelse til Aabenraa Kirkekontor aabenraa.sogn@km.dk

1993: "Jeg tror, der er skønnest i Danmark". cd´en kan købes for 100,00 kr. ved henvendelse til Aabenraa Kirkekontor aabenraa.sogn@km.dk